Wie Ben Ik?

Welkom op mijn website! Mijn naam is Ranya Bega en ik ben 23 jaar oud, samen met mijn vriend en twee katjes woon ik in de Vosseparkwijk in Leeuwarden. Twee jaar geleden kochten wij samen een prachtig jaren dertig huis waar wij (nog) druk aan het klussen zijn, het houdt niet op haha ;).

Vroeger stijlde ik mijn haar altijd met een veel te warme stijltang, hoe stijler hoe beter. Als dat pluizige kapsel maar rustig werd. Een aantal jaren geleden kwam ik er achter dat ik krullen had, maar hoe ik ze moest ‘stylen’ wist ik niet goed. Zo ben ik op zoek gegaan naar bepaalde stylingtechnieken en methodes, uiteindelijk kwam ik de Curly Girl-methode tegen (CG-methode). Het was de eerste paar maanden echt een zoektocht want ineens ‘mocht’ ik een heleboel producten niet meer gebruiken. Na veel lezen en uitvogelen begon ik met nieuwe producten en dat zette voor mij veel zoden aan de dijk. Toen ik eenmaal lekker bezig was met de methode kwam ik erachter dat er ook krullenkappers waren, dit leek een uitkomst voor mensen met krullen zoals ik. Na mijn eerste afspraak was ik zó tevreden, mijn haar was niet veel te kort of schots en scheef geknipt. Wat een verademing! Daar waar ik eerst zo huiverig was om naar de kapper te gaan had ik er nu juist veel zin in omdat ik wist dat mijn haar ervan zou opknappen. Het voelde zo fijn om eens bij iemand in de stoel te zitten die veel verstand had van krullen en het niet uitdunde of in veel te veel laagjes knipte.

Tot vorig jaar september ben ik eigenlijk altijd naar de krullenkapper gegaan, het maken van een afspraak duurde altijd erg lang omdat ze vrijwel altijd vol zaten. Snel even langs de kapper zat er dus nooit in. Soms vloog ik ook wel helemaal naar Amsterdam of Den Haag zodat ik toch nog even geknipt kon worden. Dit voelde toen voor mij als heel normaal, maar achteraf gezien is dat natuurlijk te gek voor woorden.

Na mijn laatste knipbeurt ben ik mijzelf eens gaan verdiepen in het knippen van krullen, want hoe mooi zou het zijn als er een specialist in Friesland zou zitten? Ik werd helemaal enthousiast en melde mij aan voor verschillende cursussen. Uiteindelijk knipte ik mijn eigen haar en die van familie en vrienden (met krullen), ik zocht passende producten en maakte adviesplannen voor hen. Dit liep zo goed dat ik ook aanvragen kreeg van mensen die ik niet kende, een goed voorbeeld van mond op mondreclame.

Van het een kwam het ander, ik startte in februari mijn eigen bedrijfje op: atZwier. Inmiddels zijn we alweer een hele tijd verder en mag ik mezelf toch echt een specialist in krullenknippen noemen. Ik geniet ontzettend van het werk en vind het ook erg belangrijk om samen met mijn klanten het krullen avontuur aan te gaan.

Ben je benieuwd of heb je vragen? Maak een afspraak of stuur mij gerust een e-mail of DM via mijn Instagram.

Misschien tot gauw!

Liefs, Ranya